Omar Krivošija

Omar Krivošija


COMTRADE SYSTEM INTEGRATION d.o.o. SARAJEVO
Bosnia and Herzegovina

Omar Krivošija trenutno obnaša funkciju Country Manager-a u kompaniji Comtrade System Integration. Kompanija pripada Comtrade Grupaciji koja djeluje već 30 godina kroz 32 kompanije. Comtrade System Integration uz ogromno iskustvo i dokazan uspjeh kroz IT rješenja i servise koji olakšavaju rad i smanjuju troškove poslovanja, je pouzdan tehnološki partner u srednjim i velikim kompanijama sa posebnim akcentom na finansijski sektor.  Omar trenutno obnaša i funkciju člana upravnog odbora AmCham-a. 

2009. godine dobio je priliku raditi u Microsoft-u BiH na poziciji voditelja odjela Enterprise ključnih korisnika, nakon čega je imenovan na funkciju direktora. 

Svoju karijeru je započeo 1997. godine u IT industriji, te je tokom ovoga perioda stekao veliko iskustvo nakon čega postaje komercijalni direktor KimTec-a gdje je imao priliku upoznati se i raditi sa velikim brojem IT kompanija širom BiH. Shodno karijernom putu, posjeduje ogromno iskustvo u strateškom pristupu digitalizacije svih industrija.