Aida Hadžiosmanović

Aida Hadžiosmanović


Ping , Project manager, Software designer
Bosnia and Herzegovina

Aida Hadžiosmanović (MCT, PSMI I, PSO I) ima više 20 godina radnog iskustva u IT industriji. Iskustvo je stekla kako u bh. tako i inostranim kompanijama na pozicijama u oblasti razvoja softvera, marketinga i oglašavanja te projekt menadžmenta. Trenutno je zaposlena na poziciji project manager / software designer u Ping d.o.o. Sarajevo.
Već više od 15 godina drži predavanja / kurseve na temu Microsoft aplikacija. Microsoft Certified Trainer je od 2010. godine. Sudjelovala je kao predavač na MSNetwork 2019 i Microsoft Community 2019.
Njene dvije velike strasti su tehnologija i oglašavanje. Kombinacija ovo dvoje – način na koji tehnologija svakodnevno utiče na svijet u kojem živimo i mijenja ga s jedne strane te približavanje tih mogućnosti i utjecaja koje te promjene donose svima nama s ciljem našeg angažovanja s druge strane, je raznovrsnost u kojoj uživa.
Član je BiH PMI Chaptera, gdje je od samog učlanjenja aktivno volontirala na poziciji koordinator marketinških aktivnosti Chaptera. Od marta 2021. je i član upravnog odbora zadužena za marketing i komunikacije. Područja interesovanja: digital marketing & advertising, product management, project management, front-end-development, UI/UX design.